Македонците од Берлин со поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Loading...

Македонската заедница во Берлин најавува дека на 18 март ќе организира мирен протест пред „Бранденбуршката порта“ во Берлин, јавува дописникот на МИА од Берлин.Организаторите на собирот наречен „Македонците за унитарна Македонија“ кои се членови на неколку невладини, црковни и политички организации, ги повикуваат сите Македонци и македонски граѓани што живеат во Берлин и Германија да учествуваат на протестот.
Учесниците на протестот по собирот кој ќе се одржи идната сабота со почеток во 14 часот во Берлин, ќе испратат  декларација за унитарна Македонија до постојаните членки на Советот за безбедност на ОН, Советот на Европа, Европската Унија, Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ), НАТО, Владата на Сојузна Република Германија и до политичките чинители во Република Македонија.Организаторите на собирот наречен „Македонците за унитарна Македонија“ кои се членови на неколку невладини, црковни и политички организ

loading...
Loading...