Македонија ќе биде домаќин на Европското првенство за кадети и јуниори во кик-бокс

Македонија од 2 до 10 септември ќе биде домаќин на Европското првенство за кадети и јуниори во кик-бокс, потврди бордот на претседатели на Светската кик-бокс федерација – WAKO.По официјалното прогласување веднаш беше потпишан и договор меѓу Кик бокс федерацијата на Македонија (КБФМ) и првите луѓе на WAKO организацијата.
Договорот го потпишаа претседателот на КБФМ, Дејан Митровски – Урко, Борисав Пелевиќ кој е претседател Светската кик бокс организација и Рој Бејкер, првиот човек на WAKO Европа.По официјалното прогласување веднаш беше потпишан и договор меѓу Кик бокс федерацијата на Македонија (КБФМ) и првите луѓе на WAKO организацијата.

Пронајдете не на следниве мрежи: