Македонска Каменица се придружи на масовните протести против тиранската платформа

Loading...

Во Македонска Каменица попладнево првпат се одржа протестен марш за поддршка на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“. Протестот се одвиваше по улиците во центарот на градот, а заврши пред градскиот плоштад, каде пред присутните се обрати Гоце Стојановски, жител на Македонска Каменица, кој порача да не се дозволи разнебитување на државата.– Времињата кои претстојат пред нас се сериозни предизвици, како никогаш досега и треба да се покаже сплотеност и единство. Мора да бидеме подготвени за сите премрежја кои ни претстојат. Ние секогаш сме имале мисија, а тоа е суверена и независна Република  Македонија.  Да не дозволиме разнебитување на Македонија, бидејќи  Маекедонија е сѐ што имаме, ние немаме резервна држава, мора да бидеме подготвени да се спротивставиме на оваа погубна политика. Македонија е премногу скапа за да дозволиме некои шарени платеници и продадени типови да ја разнебидат затсркивајќи ја својата црна агенда зад лаги и манипулации, истакна Стојановски.
Протест по шести пат под мотото „За заедничка Македонија“ попладнево с еодржа и во Делчево.– Времињата кои претстојат пред нас се сериозни предизвици, како никогаш досега и треба да се покаже сплотеност и единство. Мора да бидеме по

loading...
Loading...