Македонски знамиња се веат и во Штип

Loading...

Голема поддршка за заедничка Македонија доаѓа и од Штип. Македонските знамиња развиорени во центарот на градот потсетуваат дека живееме во Р. Македонија каде македонскиот јазик е тој што ги спојува сите етнички заедници кои живеат овде.Во Штип покрај Македонци живеат и многу Власи, Роми и други етнички заедници кои остро ги осудија сите обиди за воведување двојазичност и за промена на македонските симболи.
Во Штип покрај Македонци живеат и многу Власи, Роми и други етнички заедници кои остро ги осудија сите обиди за воведување двојазичност и за промен

loading...