Македонските граѓани се чувствуваат измамени од Заев

Македонските граѓани се чувствуваат измамени и издадени од лидерот на СДСМ, Зоран Заев. Ова во дебатна емисија на РТРС го вели Миле Бјелајац, српски историчар и политиколог одговарајќи на прашањето зошто Заев не формира власт со Македонците, зошто тоа мора да бидат три албански партии?-Ако аналитичарите приметија овие претходни денови, нему (на Заев) мнозинската групација во Парламентот, значи ВМРО-ДПМНЕ му понуди лојална соработка да направи малцинска влада и да има техничка соработка за да не дојде до ситуација да мора да го исполнува она што и’ го ветувал на албанската страна, првенствено се однесува на оваа тиранска платформа. Тој тоа го одби, но јас верувам дека кога би се направила една анкета меѓу македонскуите граѓани, кои чувствуваат и малку измамени и издадени од својот лидер, дека тие би дале една таква опција, рече Бјелајац.
Коментирајќи зошто голем број на албански гласови завршиле на контото на Заев и СДСМ, Бјелајац рече:
-Се кажува дека се во прашање некаде околу 70 илјади гласови кое од албанското бирачко тело преминале во СДСМ. Но, морам да кажам и јавно изговорам дека Албанците не прават ништо случајно и да во таа нација последните децении постои таа некоја т.н. национална дисцпиплина  “или милим или силум“ и дека тука картите се поделени и дека тие постапуваат онака како што се договориле.-Ако аналитичарите приметија овие претходни денови, нему (на Заев) мнозинската групација во Парламентот, значи ВМРО-ДПМНЕ му понуди лојална соработ

Пронајдете не на следниве мрежи: