Манекенка поради користење на солариум умира: Деновите ми се избројани…

Loading...

Британска манекенка Деби Гибсон која има 42 години, умира од рак и преостануваат уште неколку недели живот, нема едно око, а со другото воопшто не гледа и е целосно ослепена! За ова е виновен солариумот…Манекенката која денес е мајка на девојче, кое не може да се помири со фактот дека нејзината мајка умира од најтешката болест, предизвикана од вештачко сончање.
Иако со сончањето оделе и очила, Деби никогаш не ги користела, бидејќи ќе и останале црти и ќе имала голема разлика во тенот, а поради својата работи и честите фотографии не би сакала да изгледа лошо и да се приметува разлика во тенот.
Токму поради некористењето на очила Деби добила редок вид рак на очи. Докторите и го извадиле едното око, а другото и е целосно ослепено. Бидејќи ракот се проширил по целото тело, на оваа жена и остануваат само уште неколку недели живот.

 
Деби преостанатите денови ги искористи и отворено проговори за штетноста од солариумот, бидејќи сака да ги предупреди младите девојки, да не ја направат нејзината грешка.
– Кога ќе умрам, мојата ќерка ќе остане без мене. Таа знае дека мама ќе оди во рајот, бидејќи има страшна болест која се вика рак и која ќе ја убие, вели Деби која ја подготвува нејзината ќерка за вечната разделба која се очекува да се случи наскоро.
Манекенката која денес е мајка на девојче, кое не може да се помири со фактот дека нејзината мајка умира од најтешката болест, предизвикана од вешт

loading...
Loading...