Маркоски: СЈО служи само за потребите на опозицијата

На денешниот протест против СЈО во Охрид својот револт го изразија членови на ВМРО-ДПМНЕ и поголема група граѓани.-Од срце донираат свои средства кој колку што може и умее. Сме донирале од деведесеттите години и ќе продолжиме да донираме и понатака додека сме живи. Љубовта кон татковината и љубовта кон партијата нема никогаш да изумрат. Меѓутоа што се случува во Македонија- наметната вонуставна категорија која служи за потребите на опозицијата. Ние тоа нема да го дозволиме и граѓаните на Решпублика Македонија ќе побараат со петиција, со протест и писмо до сите светски огранизации, до сите светски оранизации, до сите амбасади кои се присутни во Македонија, оваа вонуставна категорија да биде укината. Погледнете како се малтретира македонскиот народ. Па ние бевме вака малтретирани и за време на деведесеттите додека владееше СДСМ, меѓутоа нашиот народ е трпелив народ. Цениме дека доаѓа нож до коска и мораме да си достигнеме единство. Од овој собир упатувам еден апел до сите чесни членови и пратеници на партијата СДСМ, нека ја жртвуваат партијата- да ја спасиме Македонија. Ние како Македонци можеме да го направиме тоа, гледаме што се случува, гледаме кои игри се играат во нашата земја. Тотално на политички план, дилетанти сакаат да ја водат оваа држава, нема тоа да го дозволиме, истакна на протестот Тане Марковски.-Од срце донираат свои средства кој колку што може и умее. Сме донирале од деведесеттите години и ќе продолжиме да донираме и понатака додека сме ж

Пронајдете не на следниве мрежи: