Мартин Несторовски дава поддршка на инцијативата за „Заедничка Македонија“

Loading...

Спортистот, кој редовно и носи медали на Македонија од големите натпреварувања во каратето целосно застана во одбрана на Македонскиот идентитет, но и порача дека спортистите се пример како треба да се однесуваат сите лојални граѓани на нашата држава.Несторовски е носител на бронзен медал од Европското првенство, носител на бронзен медал од првите Европски Олимписки игри, кои се одржаа во Баку, во 2008 год. беше прогласен за каратист на Македонија, а во 2011 год. беше најдобриот светски каратист, откако ја освои премиер карате лигата. Тој е и носител на Националното спортско признание, или популарната “спортска пензија” за сето она што го има сторено за државата.
Во продолжение ви го пренесуваме неговиот ФБ статус
Успехот на младите Македонски фудбалери, на борачите, боксерите, каратистите, атлетичарите, скијачите, е успех на целата Македонија. Гордоста на спортските борилишта ни ја носат и Македонци и Албанци и Турци и Срби и Роми и сите останати. Државните бои ги браниме сите, без разлика на националната, весрската или друга припадност. Како спортисти сме должни да го браниме државниот грб и знаме на сите наши настапи. Ве повикувам сите да дадете поддршка на мирната иницијатива за „Заедничка Македонија“. Затоа што Македонија е се што имаме.Несторовски е носител на бронзен медал од Европското првенство, носител на бронзен медал од првите Европски Олимписки игри, кои се одржаа во Баку,

loading...
Loading...