Масоните од Египет им пишаа на американските браќа

Loading...

Масоните од Египет им пишаа на американските браќа, за кулите кои што беа срушени пред 11 години. Тие изразија жалење што овие чисто масонски белези ги снема од лицето на Њујорк.Но, нагласија дека остануваат во нивните срца како сеќавање на тоа дека масонеријата работи за слобода и мудрост. Притоа наведоа дека секогаш секој масон треба да се потсетува на овие вредност, дали ги има во срцето, односно дали делува според нивната универзална важност. 
Според масонеријата, најважни во учењето на еден брат се двата столба во храмот. Интересно е што кулите близначки потсетуваат на тие два столба. Веруваме дека тоа не е случајно. Но, нагласија дека остануваат во нивните срца како сеќавање на тоа дека масонеријата работи за слобода и мудрост. Прит

loading...
Loading...