Масовна тепачка во Виена: 4-ца пензионери против 15 студенти!

Четворица австриски пензионери се повредени во текот на масовната тепачка со 15-тина турски студенти во Виланд паркот во Виена.До пресметката дошло кога пензионерите, инаку постојани гости на едно кафуле во виенската општина, се скарале со тројца млади Турци кои поминувале оттаму.
После кратката, жолчна расправа, еден од Турците го повикал пријателот на помош. По неколку моменти пред кафулето се собрале повеќе од десетина Турци.
После тепачкта каква што не е видена на улиците во Виена, четворицата пензионери завршиле во болница.
По лекарската помош тие биле пратени во своите домови.До пресметката дошло кога пензионерите, инаку постојани гости на едно кафуле во виенската општина, се скарале со тројца млади Турци кои поминувале

Пронајдете не на следниве мрежи: