Маж без милост: Осумгодишна невеста умрела на првата брачна ноќ!

Девојчето умрело од внатрешно крварење после првата брачна ноќ  со пет пати постар маж.Осумгодишната јеменска невеста умрела од внатрешно крварење кое го добила после првата браќна ноќ со пет пати постариот маж.
Несреќното девојче со име Раван, умрела во подрачје каде главно живеат племиња, на северозападот на земјата, кон границата со Саудиска Арабија. Таму обичај е девојките млади да се мажат за исклучително постари мажи.
Активистите во оваа земја кои се борат за човекови права, бараат младоженецот и семејството на девојчето да се казнат, односно затворат.
 Осумгодишната јеменска невеста умрела од внатрешно крварење кое го добила после првата браќна ноќ со пет пати постариот маж.
Несреќното дев

Пронајдете не на следниве мрежи: