Мажи, ова за жената не се комплименти туку навреди!

Не е новост дека мажите не внимаваат многу со зборовите, па често се тргнува наопаку.
Ако немате нешто паметно и убаво да кажете, подобро молчете. Тоа е она што го помислуваат жените кога ќе чујат вакви „комплименти“. „Не изгледаш дека имаш толку години“
Ваквата изјава делува збунувачки, а може да биде и навредлива. Ако мажот мисли дека жената изгледа како 21-годишна, а таа има 35, тогаш тоа е во ред. Но проблем е кога тој мисли дека жената има 35, а таа има само 20 години.
„Фино си потполнета“
Доколку таа има склоност кон дебелеење ова е шлаканица за неа. Ако се работи за нејзините женски облини, тогаш тоа може да биде простено. Всушност и таа не знае што да одговори на ова: „Благодарам?!“
„Премногу си слаба“
Мажите треба веќе еднаш да сфатат дека со жена не се дискутира за килограмите. Таа ова нема да го разбере како пофалба, туку дека тој мисли дека таа е болна.

„Имаш фризура како пудлица“
Можеби тој мисли дека нејзините локни се убави и токму тоа го привлекло кај неа, но споредбата со куче нејзе не и е ни малку привлечна.
„Имаш многу убаво лице“
А што е со остатокот од телото? Жената ќе си помисли дека нему му се допаѓа само нејзиното лице. Затоа попаметно е да рече само: „Убава си“.
„Потсетуваш на Мадона“
Факт е дека таа е успешна и планетарно позната. Но да бидеме реални, таа и не била на врвот на листата на најубави жени. Значи, ова комплимент е или навреда?
„Сега изгледаш многу подобро“
Секој сака да остави добар впечаток кога ќе го сретне поранешниот партнер или личност која била само авантура во прашање. Значи, доволно е на жена да и кажете само: „Изгледаш одлично!“ „Не изгледаш дека имаш толку години“
Ваквата изјава делува збунувачки, а може да биде и навредлива. Ако мажот

Пронајдете не на следниве мрежи: