Мажите ги привлекуваат жени кои личат на нив

Loading...

Резултатите од едно истражување спроведено од група француски научници од Монпеље покажале дека припадниците на посилниот пол повеќе сакаат жени кои имаат слични црти на лицето со нив, како и бојата на очите или дупката на брадата.Научниците, најпрво барале од учесниците да одберат фотографија и слика на лице кое го нацртал уметник и според тоа да кажат кое лице им е најпривлечно.
После анализата,  констатирале дека на околу две петини од мажите привлечни им биле жените со иста боја на коса, очи, дебeлина на усна, образи, но и присуство на дупченца на брадата или образите како нивниот сопствен изглед.Научниците, најпрво барале од учесниците да одберат фотографија и слика на лице кое го нацртал уметник и според тоа да кажат кое лице им е најпривл

loading...
Loading...