Мажот гледал како скока во смрт, но не успеал да ја спаси

Loading...

Екстремната спортистка Амбер Белоус (28) погинала во саботата попладне скокајќи од карпа висока 600 метри. Нејзиниот падобран не се отворил, а нејзиниот сопруг не успеал да ја спаси. Амбер со 29-годишниот Клејтон Батлер, за кој се омажила пред две недели, се искачиле на еден од врвовите на планината Зајон во Јута.
Таа скокнала прва, а кога нејзиниот падобран не се отворил, сопругот скокнал по неа, но не бил во можност да ја спаси.

Пешачел два часа, за да стигне до телефон и повикал брза помош, но веќе било предоцна.
Двојката претходно спровела стотици слични скокови и поминале без никакви повреди. Меѓутоа, овој пат се случила трагедија.
– „Бејс џампинг“ е забранет во нашиот парк, но стотици луѓе се уште скокаат секоја година – вели Џим Мајлстоун, началник на Националниот парк Зајон.Амбер со 29-годишниот Клејтон Батлер, за кој се омажила пред две недели, се искачиле на еден од врвовите на планината Зајон во Јута.
Таа ск

loading...
Loading...