Meganе GT 220 Estate доби 303 коњски сили

Loading...

Golf GTI доби конкуренција и тоа со 300 коњски сили. Се разбира, станува збор за Renault Megan Estate.Во овој модел на Renault се наоѓа истиот дволитарски мотор од Megane RS, но со многи поголема моќност. Додека Megane ST има 200 коњски сили,  новиот модел Renault GT 220 Estate има дури 303.
Сега кога една француска тјунинг фирма го „доработи“ овој Megane, сега е во потполно друга класа. Чип-тјунингот кој го разви „Shiftech Engineering“ наместо стандардните 200 коња, успеа да извлече 303 коњски сили. Вртежниот момент е зголемен од 340 Nm на 469 Nm.
Иако има краток и набиен изглед, Megane GT 220 Estate изгледа сјајно со алумиумските фелни од 18 инчи. Од стилските додатоци има предни и задни браници кои ги има GT дизајнот, а светлата му се затемнати.Во овој модел на Renault се наоѓа истиот дволитарски мотор од Megane RS, но со многи поголема моќност. Додека Megane ST има 200 коњски сили,  

loading...
Loading...