Меѓународен ден на кредитни унии

Loading...

Меѓународен ден на кредитни унии200 милиони луѓе низ целиот свет, ги одбраа кредитните унии, како нивен најдобар финансиски партнер. Македонија се вклучи во тој светки тренд, уште пред 14 години, со основањето на штедилницата ФУЛМ во 1999 година, со финансиската подршка на Агенцијата за меѓународен развој на САД (USAID) и со техничката подршка од Светскиот совет на кредитни унии( WOCCU) (www.woccu.org)
 
Според светската статиските, кредитните унии постојат во 101 земји во светот, каде 200 милиони членови користат услуги во 56.000 кредитни унии, на сите континенти.
 
Од основањето до денес, ФУЛМ опслужува и повеќе од 20.000 корисници на штедни и кредитни производи.(www.fulm.com.mk)
 
Штедилницата ФУЛМ работи преку своите Филијали низ цела Македонија- Во Скопје-во општините: Центар, Аеродром и Автокоманда, потоа во Кавадарци, Битола, Струмица и Тетово. Сепак, преку програмата за мобилно банкарство, ФУЛМ ги опслужува и сите останати населени места во Македонија, каде сеуште нема отворено филијали.
 
Во пресрет на 15 годишнината на своето постоење, штедилницата ФУЛМ  продолжува  традиционално да го празнува Меѓународниот ден на кредитни унии (ICU DAY).  Од далечната 1948 година, во светот, овој ден се прославува на третиот четврток од месец Октомври.
 
 
По повод Меѓународниот ден на кредитни унии,
17.10.2013 година, Штедилница ФУЛМ
 подготви 
ИЗНЕНАДУВАЊА
за постојаните членови како и за оние кои ќе земат кредит во
период  од 23.09 – 16.10.2013.
 
Настанот свечено ќе се одбележи на 17-ти октомври 2013 година200 милиони луѓе низ целиот свет, ги одбраа кредитните унии, како нивен најдобар финансиски партнер. Македонија се вклучи во тој с

loading...
Loading...