Меѓународен отворен турнир во стрелаштво

Седмиот Меѓународен отворен турнир во стрелаштво, во организација на Македонската спортска стрелачка федерација, ќе се одржи во сабота на стрелиштето „Камник“.На турнирот се очекува да има околу 340 учесници од Германија, Франција, Словенија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија и од домаќинот, Република Македонија, односно од Армијата на Република Македонија, МВР, Судската, Царинската и Шумската полиција.Учесниците ќе се натпреваруваат во пет дисциплини и тоа: Пиштол на 25m, Пушка на 100m, Снајперска ловна пушка на 100m, Снајперска полуавтоматска тактичка пушка на 100m, Снајперска пушка F-class TARGET на 300m и Снајперска пушка F-class OPEN на 300m.
МакфаксСедмиот Меѓународен отворен турнир во стрелаштво, во организација на Македонската спортска стрелачка федерација, ќе се

Пронајдете не на следниве мрежи: