Менаџерот на Шумахер: Време е да се дознае вистината за состојбата на Шумахер

Вили Вебер, поранешниот долгогодишен менаџер на Михаел Шумахер го критикувал неговото семејство бидејќи не сака да открие каква е здравствената состојба на седумкратниот првак во Формула 1.Вебер одлично го познава Шумахер со оглед на тоа што со него работел од јуниорските денови па се до 2012 година.
-Веќе подолго време зборувам дека семејството на Шумахер не ја кажува целата вистина. Крајно време е да ја соопштат на целата јавност и на сите негови поддржувачи, изјавил Вебер за германски Бунте.
-Секогаш кога ќе ми заѕвони телефонот се надевам дека ќе го слушнам него…надежта умира последна, додал Вебер.Вебер одлично го познава Шумахер со оглед на тоа што со него работел од јуниорските денови па се до 2012 година.
-Веќе подолго време зборув

Пронајдете не на следниве мрежи: