Mercedes AMG A45 претставен во Женева

Loading...

Mercedes не е познат по жестоките хеџ-бек модели. Но, тоа се промени со појавувањето на третата генерација на А-Класата. 

Во саемот во Женева е претставен моделот А-45 AMG, кој е придвижен од четвороцилиндричен агрегат со турбо компресор кој поседува скромни 1990 кубика, а може да се пофали со 355 КС и 450 Nm обртен момент.

А45 доаѓа со AMG Speedshift седмостепен менувач и погон на сите четири тркала. До „стотка“ забрзува за само 4,6 секунди и има електронски ограничен максимум до 250км/ч.

Во компанијата овој модел го опишуваат како најдинамичен, најмоќен и најефикасен производен модел со четвороцилиндричен мотор, кој претставува  пример за способноста на инжињерите на Mercedes.Mercedes не е познат по жестоките хеџ-бек модели. Но, тоа се промени со појавувањето на третата генерација на А-Класат

loading...
Loading...