Mercedes SL според италијански вкус

Loading...

Повеќе не мораме да се прашуваме како би изгледала верзијата „shooting brake“ од Mercedes SL роудстер, поради тоа што за тоа се погрижија италијанските дизајнери од куќата Studiotorino.
Станува збор за проектот Coupetorino 2013, кој преттвува концептно решение за SL Shooting Brake модел, а на него работеа шетс дизајнери.

Coupetorino е замислен како реална студија која има за цел да изработи уникатен модел или ограничена серија, а посебен акцент е даден на намалување на трошоците и економската исплатливост на автомобилот.
За сега е направен модел во размер 1:4 кој е претсавувен на 27ми мај во дизајнерскиот центар на Mercedes во Италија. Дизајнот е секако за пофалба, и не посотои сомневање за дизајнерите кои работеле на проектот им следи светла иднина. Повеќе не мораме да се прашуваме како би изгледала верзијата „shooting brake“ од Mercedes SL роудстер, пор

loading...
Loading...