Месец дена пред мозочен удар, вашето тело ќе ви испрати предупредување во вакви облици!

Loading...

Многу е важно да ги идентифицирате предупредувањата од мозочниот удар и да добиете медицинска помош за да се намали можноста од ризик на сериозни оштетувања на мозокот.Тоа може да помогне во намалување на ризикот од смрт или од инвалидитет и да се зголемат шансите за опоравување.
Медицинскиот експерти велат дека знаците и симптомите можат да варираат од една личност до друга зависно од видот на мозочниот удар и од делот на мозокот кој е погоден и обемот на оштетувањата, но сите оние имаат тенденција да се јаваат одеднаш.
Кои се симптоми на мозочниот удар?
– укоченост, слабост, замор на лице, раце или нозе, особено ако е зафатена само едната страна од телото
– пореметување на говорот, неразбирливо и отежнато говорење, целосна неможност на зборување
– одеднаш замаглување на очите или губиток на видот особено на едното око
– нагла главоболка попратена со повраќање без причина
– губење на рамнотежа
Телото ве предупредува пред да доживеете мозочен удар.Тоа може да помогне во намалување на ризикот од смрт или од инвалидитет и да се зголемат шансите за опоравување.
Медицинскиот експерти вела

loading...