Меси и Нејмар израдуваа илјадници дечиња во Израел и Палестина

Големите фудбалери знаат да бидат и големи луѓе, сами по себе, по карактер, по хуманост и слично, па кога ќе погледнете вакво нешто, всушност сфаќате и доаѓате до целата поента на значењето на фудбалот.Фудбалерите на каталонскиот тим направија турнеја во Израел и палестинските територии па така израдуваа 12 000 дечиња кои имаа можност да ги видат своите јунаци од фудбалските терени.
Лионел Меси, Нејмар, Чави… сето тоа во кампањата „Турнеја на мирот“, РЕСПЕКТ!Фудбалерите на каталонскиот тим направија турнеја во Израел и палестинските територии па така израдуваа 12 000 дечиња

Пронајдете не на следниве мрежи: