Мицевски и Димков ја потенцираа поддршката за земјоделците во Општина Карбинци

Кандидатите за пратеници во Изборната единица 3, Никола Мицевски и Трајче Димков  заедно со директорот на Инспекторатот за Земјоделие Цветан Трипуновски и градоначалникот на Општина Карбинци Зоран Минов остварија средби со граѓаните од населеното место Таринци.На одржаната средба со жителите во Карбинци беше дискутирано за реализираните проекти и мерки во земјоделието во изминатиот период, како и за мерките за поддршка на земјоделците и земјоделие кои се предвидени во новата изборна програма на Коалицијата за подобра Македонија „Реално“.

 
Кандидатите за пратеници Мицевски и Димков воедно истакна дека поддршката за земјоделците ќе продолжи и понатаму преку земјоделските субвенции, набавување на нова механизација, проектот млад земјоделец и уште многу други проекти кои ќе придонесат за развој на земјоделието во Република Македонија.На одржаната средба со жителите во Карбинци беше дискутирано за реализираните проекти и мерки во земјоделието во изминатиот период, како и за мерки

Пронајдете не на следниве мрежи: