Microsoft се откажува од правење нативна YouTube апликација

Loading...

После неколкуте несогласувања кои се случија неодамна помеѓу Google и Microsoft околу начинот на изработка на YouTube апликацијата, Microsoft се предава.Последното блокирање од страна на Google се случи некаде околу средината на месецот август, каде што образложиле дека од Microsoft не ги почитуваат поставените услови. Наводно двете коорпорации требало заеднички да направат една YouTube апликација, но од Microsoft се решиле да ја пуштат апликацијата на маркетот без дозвола од Google. Затоа сега сите корисници на Windows Phone платформата место нативна апликација, користат некоја веб верзија на сервисот.

Се надеваме дека во скоро време, за доброто на корисниците, овие две компании ќе направат компромис.
Извор: GSM.mkПоследното блокирање од страна на Google се случи некаде околу средината на месецот август, каде што образложиле дека

loading...
Loading...