Мика и Гиба: „Лошите луѓе лажат дека сме ние сиромашни!

Близнаците Мика и  Гиба Васиќ кои привлекоа големо внимание во  јавноста  во регионалното  шоу Големиот брат се  преселија во Река кај  Копривница, каде се грижат за баба Бранка и  сонуваат  за своето  фризерско студио.Бранка Радиќ има 78 години и е најголема обожавателка на близнаците Мика и Гиба,  а ги  запознла додека живеела во  Германија. Работела на каса и  се зближила со нивните родители Рада и  Раде.
Таа ги  викнала да дојдат да живеат кај неа во Река покрај Копривница. Мика и  Гиба се преселиле кај својата обожавателка во куќата  во која таа живее со сопругот Лудвиг.
Бранка: „Тие се искрени и  чесни“
Баба Бранка им го препуштила својот апартман во куќата, а тие за возрат ѝ готват, ѝ помагаат по  дома, во  градината. Од почит  ја нарекуваат  госпоѓа Бранка.

„Ќе останеме овде се додена ни  е убаво“, велат  браќата Васиќ. Додаваат  дека бабата ја посетувале  уште кога не биле познти.
„Сега сите знаат  дека сме овде. Главни ѕвезди сме во  местото“, рекле Мика и Гиба.
Бранка е среќна бидејќи, вели, има помош и  малку младост во домот. Неодамна го оперирала коленот, а браќата цело време биле покрај неа. Соседите велат дека баба Бранка веќе им ја препишала куќата на своите миленици.Бранка Радиќ има 78 години и е најголема обожавателка на близнаците Мика и Гиба,  а ги  запознла додека живеела во  Германија. Работ

Пронајдете не на следниве мрежи: