Министер за здравство поднесе оставка бидејќи ја злоупотреби функцијата

Loading...

Министерот за здравство на Летонија, Гунтис Белевич поднесе оставка на функцијата откако беше обвинет дека ја злоупотребил службената должност за да добие медицински третман без да чека ред.„Ако си вмешан во нешто, треба да покажеш доблест и да бидеш маж за да си признаеш“ – изјави премиерот Марис Мучинскис откако ја прифати оставката.
Весникот „Латвијас авизе“ објави минатата недела дека министерот бил опериран во Летонскиот онколошки центар без да чека ред. Министерот тогаш тврдеше дека бил опериран во приватна клиника, а не во Центарот.
Белевич денеска призна дека користел бесплатни услуги и без да чека ред.
Тој им се извини на пациентите, лекарите и на секого кому неговото однесување му предизвикало недоверба кон државата.„Ако си вмешан во нешто, треба да покажеш доблест и да бидеш маж за да си признаеш“ – изјави премиерот Марис Мучинскис откако ја прифат

loading...