Министрите одлучуваа за државјанството на Викторија Лоба

Loading...

Пејачката Лоба е родена во Русија, но со години години живее и твори во Македонија каде е долго време присутна на поп естрадата.На владината седница што се одржа во петокот, министрите одлучувале за државјанството на Викторија Лоба.
На дневниот ред било барањето на пејачката да и се одобри државјанство на Република Македонија.
Секое барање за државјанство на поединец мора прво да помине на владина седница.
Пејачката Лоба е родена во Русија, но со години години живее и твори во Македонија каде е долго време присутна на поп естрадата.
Не е соопштено зошто токму сега побарала македонско државјанство, ниту за одлуката за барањето на Лоба.На владината седница што се одржа во петокот, министрите одлучувале за државјанството на Викторија Лоба.
На дневниот ред било барањето на п

loading...