Миса без гаќи: Свештеникот наредил сите жени да доaѓаат без долен веш во црквата

Loading...

Исто така, свештеникот се заканил дека онаа жена која нема да го послуша свештеникот ќе сноси тешки последици, па така, следната миса сите жени ја слушале без долен веш. 
Свештеникот од Најробија, наводно им рекол на жените кога ќе одат во неговата црква да не носат гаќи. Според него, без долна облека жените би биле поблиску до Бог. Величевствениот Њохи, кој работи во црквата во Најробија во Кенија, им рекол на жените да доаѓат на мисата без долна облека.
Според отецот Њохо, членовите на неговата црква мора да се чувствуваат слободни.
Можеби чуди фактот што мажите не мора да си ги остават гаќите дома.
  
Свештеникот од Најробија, наводно им рекол на жените кога ќе одат во неговата црква да не носат гаќи. Според него, без долна облека

loading...
Loading...