Мистерија на Словенецот кој скокна во Дрина: Што го повлече Андреј кон дното?

Телото на Словенецот Андреј Беуц (34) е пронајдено пет дена подоцна во Дрина, на околу 15 километри од Зворник.По многуте теории за тоа како може еден искусен скокач во вода да потоне, како најверојатна можност се спомнува дека на дното го повлекол вир.
Многумина сметаат дека Андреј на дното го повлекол вир, кој го однел далеку од местото на несреќата под мостот.
Вировите се честа појава во реките и морињата, но многу се поголеми од речните води.По многуте теории за тоа како може еден искусен скокач во вода да потоне, како најверојатна можност се спомнува дека на дното го повлекол вир.

Пронајдете не на следниве мрежи: