МК: Алаѓозовски нема право, ни легитимитет да бара поништување на резултатите по конкурс на една државна институција

Министерството за култура најостро реагира на изјавите на господинот Роберт Алаѓозовски.
  Господинот Роберт Алаѓозовски нема право, ниту легитимитет како претседател на Комисијата за култура на СДСМ да бара поништување на резултатите по конкурс на една државна институција како Министерството за култура, се вели во реакцијата на Министерството за култура.
Преку својата партиска функција, се додава во реакцијата, Роберт Алаѓозовски врши груб притисок и мешање во работењето на Министерството за култура.
 
 
  Господинот Роберт Алаѓозовски нема право, ниту легитимитет како претседател на Комисијата за култура на СДСМ да бара поништување на рез