Млада девојка пробала да ги среди веѓите на ОВОЈ НАЧИН: И едвај се спасила

Loading...

Млада козметичарка испробала третман на себе и горко зажалила!Кога Тајла Дури (16) решила да ги потемни своите веѓи и трепки, не ни претпоставувала дека ќе има едно пеколно искуство.
Тајла е запознаена со многу третмани и нивните евентуални последици. Но кога посегнала по сетот за фарбање веѓи,сето тоа нејзино знаење паднало во вода. Само неколку саати само што ја нанела смесата на веѓите,лицето и отекло а очите постанале полни со гној. Кожата околу веѓите постанала црвена,а трепките почнале да и паѓаат.
-Се разбудив скоро слепа. Очите ми беа како два балона,а лицето потполно отечено.Почнав да плачам и вриштам – напишала на статус на Фејсбук.

Завршила во болница, и востановено е дека е алергична на еден од состојките во фарбата: П-Фенилендамин
За жал, Тајла не направила тест кој секој производител на фарби го препорачува, а тоа се состои во нанесување на некој дел од кожата 24 часа пред користењето. Поради тоа завршила на хемиски изгореници, и може да се смета себеси за среќна што не го изгубила видот.

-Поминав низ пекол поради малку фарба на трепките и веѓите. Никогаш повеќе нема да ставам ниедна фарба на себе. Тест не направив бидејќи ниту една жена во моето семејство не е склон на алергиски реакции.Кога Тајла Дури (16) решила да ги потемни своите веѓи и трепки, не ни претпоставувала дека ќе има едно пеколно искуство.
Тајла е запознаена

loading...