Младите го повикаа Жерновски да го напушти Боровец и заедно да санкаат по неисчистените улици во Центар

Loading...

Улиците во Општина Центар изгледаат како да се дел од некое зимско одморалиште или ски центар, а не како урбана општина.
 Откако снегот повторно направи нова покривка во текот на ноќта, утрово центарци се разбудија во Ски-Одморалиштето Општина Центар.
 
Низ улиците во Центар граѓаните не можат да се движат, бидејќи не се исчистени и не се проодни.
 
Центарци се нервозни, не можат да ги извршат секојдневните обврски, а единствено на неисчистените улици се радуваа децата бидејќи можат да ги извадат санките и се санкаат.
Па така младите од општина Центар го повикаа Жерновски да го напушти Боровец, да дојде и со нив да се санка по неисчистените улици.Откако снегот повторно направи нова покривка во текот на ноќта, утрово центарци се разбудија во Ски-Одморалиштето Општина Центар.
 

loading...