МОН ќе ги реконструира основните училишта “Гоце Делчев“ во Демир Хисар и “Братство и Единство“ во дебарско Џепчиште

Loading...

Откако минатата година го реконструиравме кровот на централниот објект на основното училиште “Братство и Единство“ во Дебар, на барање на жителите од село Џепчиште, годинава започнавме и постапка за целосна реконструкција на тамошниот подрачен училишен објект, објави на Фејсбук заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски.-Прибирањето на понудите трае заклучно со 29 март, по што, ќе следи евалуација и избор на најповолната. Во меѓувреме, спроведуваме и постапка за санација на системот за парно греење во демирхисарското основно училиште “Гоце Делчев“. И оваа инвестиција е нотирана како приоритетна за реализација годинава. Прибирањето на понудите исто така, трае до 29 март. Согласно очекувањата, двете активности ќе започнат и ќе се реализираат во текот на летниот период, за да нема попречување на наставата и образовниот процес на учениците, напиша Ристовски.
-Прибирањето на понудите трае заклучно со 29 март, по што, ќе следи евалуација и избор на најповолната. Во меѓувреме, спроведуваме и постапка за са

loading...
Loading...