Монографија за манастирот Свети Наум Охридски од акад. Цветан Грозданов

Во салата на Соборниот храм на Македонската православна црква Охридска Архиепископија, на 26 ноември (четврток) во 13 часот ќе биде промовирана колор- монографијата за манастирот Свети Наум Охридски од акад. Цветан Грозданов.За најновото дело на познатиот научник ќе говорат поглаварот на МПЦ господин господин Стефан и претседателот на МАНУ, акад. Владо Камбовски, а поздравна реч ќе одржи д-р Елизабета Канческа Милевска, министер за култура во Владата на Република Македонија.
Монографијата е во издание на Македонската академија на науките и уметностите и Книгоиздателството „Матица македонска“ од Скопје.За најновото дело на познатиот научник ќе говорат поглаварот на МПЦ господин господин Стефан и претседателот на МАНУ, акад. Владо Камбовски, а позд

Пронајдете не на следниве мрежи: