Морбидно:Оџа си ја силувал сопствената ќерка,а потоа и ја убил!

Само осум години затвор за ова морбидно дело? Премалку е…Судот во Саудиска Арабија, го осуди на осум години затвор и 800 удари со камшик, исламскиот проповедник Фајхан Ал-Гамдија, поради силување и убиство на сопствената пет годишна ќерка, објавил адвокатот на мајката на починатото девојче, Турки Ал-Рашид.
Покрај тоа, судот наложил на својата бивша жена, мајка на убиеното девојче, да и исплати оштета од 270.000 долари, изјавила агенцијата АФП. Мајката на жртвата инсистирала за надоместок од 2,7 милион долари. Втората жена на проповедникот, која исто така била оптужена за учество во морбидното дело, осудена е на десет месеци затвор и 150 удари со камшик.
Девојчето е примено во болницата на 25 декември, 2011 година со повеќе повреди, вклучувајќи и скршеници, скршени ребра и со скршена лева рака, како и модрици и изгореници по целото тело, а починала неколку месеци покасно.Судот во Саудиска Арабија, го осуди на осум години затвор и 800 удари со камшик, исламскиот проповедник Фајхан Ал-Гамд

Пронајдете не на следниве мрежи: