Морничава фотографија: Се разбудил и го видел неговото куче како се бори со ова суштество

Loading...

Еден корисник на Редит од Австралија, објави застрашувачка фотографија на која, како што вели, неговиот пријател на стап носи еден огромен лилјак.„Мојот пријател се разбудил и го видел неговото куче како се бори со ова суштество“, напишал тој над сликата.
Фотографијата предизвика многу коментари.
Некои, се разбира, напишале дека, се работи за измама или „фотошоп“, а некои од неговите пријатели го осудиле зошто го убил животното.

Тој се оправдал: „Кучето го убило, веќе неколку пати ви кажав.“
Откриле и за каков вид станува збор. Се работи за најголемите лилјаци на светот од видот Птеропус, кои припаѓаат на т.н. подвидови на Мегачироптера. Луѓето ги нарекуваат „летечки лисици“ и релативно често се наоѓаат во тропските и суптропските делови на Азија, Австралија и на островите на Источна Африка, како и на оддалечените острови во Индискиот и Тихиот Океан.„Мојот пријател се разбудил и го видел неговото куче како се бори со ова суштество“, напишал тој над сликата.
Фотографијата пре

loading...
Loading...