Можност за злоупотреба на новата опција за тајни разговори на Фејсбук?

Loading...

Фејсбук отвори нова можност за разговори на Messenger. Имено, од сега ќе можете да водите тајни разговори, а содржината на истите ќе може да ја читате само вие и оној на кој сте му ја пратиле.Фејсбук уште минатата недела најави дека планира постепено да им овозможи на корисниците нова опција – тајни разговори. Опцијата ќе биде достапна за корисниците на Android и iOS.
Како што е случајот со WhatsApp, тајните пораки значат дека е невозможно трета страна да ви го прочита разговорот, па дури и ако тоа е самата компанија.
Во случајов, ниту самиот Facebook нема да може да ја открие содржината или да ги контролира разговорите меѓу две лица.
Клучната разлика е во тоа што преку Facebook Messenger тоа е возможно само ако самите го побарате.
Тајните разговори се активираат на следниов начин:Фејсбук уште минатата недела најави дека планира постепено да им овозможи на корисниците нова опција – тајни разговори. Опцијата ќе биде дост

loading...