Му испратила порака на својот татко дека сака да ја тргне марамата, неговиот одговор ја запрепастил!

17-годишна девојка од Америка со години доживувала онлајн злоставувања поради носење на хиџаб.„Искрено кога сте Арапкиња и муслиманка во Америја, безобразните пораки не се така необична појава“, рекла девојката во едно списание. 
Така на 14. април објавила навистина лоша порака која и ја испратил непознат човек. 
„Кучко, престани да го браниш Исламот. Не смееш да ја тргнеш марамата од глава бидејќи татко ти би ти го убил Бог во тебе“, ова стои во пораката. 
Поради идејата дека единствена причина зошто носи марама е страв за да не ја претепа нејзиниот татко, Ламја одлучила да му докаже дека тоа и не е баш така. Му испратила порака на својот татко во која му најавила дека ќе ја тргне марамата од глава, а потоа допишувањето со него го објавила на Интернет. 
„Залто, јас не треба да ја донесам таа одлука. Или било кој  друг маж. Тоа е твоја одлука, треба да постапуваш според чуватвата. Јас ќе те поддржам без оглед на се“, ѝ одговорил татко ѝ.
„Искрено кога сте Арапкиња и муслиманка во Америја, безобразните пораки не се така необична појава“, рекла девојката во едно списание.&

Пронајдете не на следниве мрежи: