Муслиманските и коптските свештеници апелираа до христијаните да останат на Блискиот Исток

Муслиманските и коптските свештеници апелираа до христијаните и покрај насилството од џихадистите да останат на Блискиот Исток.Апелот е упатен по завршувањето на меѓународната конференција против тероризмот и екстремизмот што се одржа во Каиро.
Во завршното соопштение се осудува како злосторство насилното иселување на христијаните и другите верски групи.
На конференцијата беше заклучено дека Исламска држава врши варварски злосторства во обид да извезе лажен ислам.
На конференцијата учествуваа претставници од дваесетина држави, меѓу кои Саудиска Арабија, Иран, Индонезија и Малезија.Апелот е упатен по завршувањето на меѓународната конференција против тероризмот и екстремизмот што се одржа во Каиро.
Во завршното соо

Пронајдете не на следниве мрежи: