МЗШВ: Љупчо Николовски се надева на политички поени врз маката на граѓаните од поплавените подрачја

Љупчо Николовски продолжува со манипулации и дезинформации, надевајќи се на политички поени, дури и врз маката на луѓето од поплавениот скопски регион и уште еднаш го потврди тоталното непознавање за функционирањето на системите за одводнување, реагираат од МЗШВ.-Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство се прашува за какви финансиски злоупотреби зборува Николовски кога во ниеден ревизорски извештај и во ниеден дел од извештајот на Државниот ревизор не е наведено дека средствата се исплатени неправилно и незаконски. Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство уште еднаш ќе повтори дека, секое водостопанско претпријатие определува надзор кој на терен ја следи и потврдува извршената работа. Сите извештаи за времени ситуации, покрај надзорот, ги потпишува и изведувачот на работите, директорот на водостопанското претпријатие и директорот на Управата за водостопанство при МЗШВ, стои во реакцијата.-Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство се прашува за какви финансиски злоупотреби зборува Николовски кога во ниеден ревизорски

Пронајдете не на следниве мрежи: