На денешен ден 1908 година во Мурзук починал Милан Арсов

Loading...

На 8 јуни 1908 година во Мурзук починал Милан Арсов од туберкулоза. Неговиот череп од страна на Павел Шатев и Георги Богданов бил вратен во Македонија. Најмладиот од гемиџиите. Слава му!!!!

loading...
Loading...