На Камерон не му се брза Британија да излезе од ЕУ

Британскиот премиер Дејвид Камерон во првото обраќање на Парламентот после Брегзитот дека Лондон „за сега“ нема формално да бара отстапување од Европската Унија.Со ова се потврдија наводите на поедини членови на ЕУ дека Камерон нема да го „активира“ членот 50 од Либанскиот договор. 
– Клучните преговори ќе го чекаат новиот премиер, рекол Камерон во парламентот и додал: 
– Британија излегува од ЕУ. но ние не смееме да и свртиме грб на Европа и на останатиот свет. Мораме да одредиме каков однос сакаме од ЕУ, рекол Камерон. 
Исто така додал дека Парламентот не би требало да ја блокира желбата на народот за излез од ЕУ.Со ова се потврдија наводите на поедини членови на ЕУ дека Камерон нема да го „активира“ членот 50 од Либанскиот договор. 

Пронајдете не на следниве мрежи: