На која страна ја навалувате главата додека се бакнувате, и што тоа открива за вас?

Loading...

Во зависност од тоа дали главата ја навалувате на лева или на десна страна додека се бакнувате, открива колку сте емотивниЗависно од тоа дали главата ја навалувате на десно или на лево додека се бакнувате, се открива вашата емотивност. Околу 80 отсто од мажите и жените ја навалуваат главата на десна страна додека се бакнуваат. Преостанатите 20 отсто кои ја навалуваат главата на левата страна се бакнуваат „по ладно“ и со помалку емоции.
Студијата, во која се инволвирани стотици доброволци, анализирано е однесувањето на луѓето на јавни места. Се покажа дека и начинот на кој луѓето се поздрават со бакнеж, ги открива нивните емоции.
Основно откритие е дека кога луѓето имаат тенденција при бакнувањето со партнерот да ја навалат главата на левата страна се чувствуваат малку непријатно и не се сигурни дали воопшто треба да се поздрават со бакнеж.
Исто така , недостатокот на емоции може да се види и при „бакнувањето во воздух”, кога луѓето се допираат образ в образ со лицето со кое се поздравуваат.Зависно од тоа дали главата ја навалувате на десно или на лево додека се бакнувате, се открива вашата емотивност. Околу 80 отсто од мажите и жените

loading...
Loading...