На Марс му се заканува удар од комета, последиците може да бидат сериозни !

Loading...

Новооткриената комета C/2013 A1 му се заканува на Марс. Се очекува таа да удри во планетета Марс и да му нанесе сериозни промени.
Имено, оваа планета е откриена од научникот Роберт Н. кој има откриено уште 74 комети.
C/2013 A1 најблизу до Сонцето на 25 октомври 2014, на одалеченост од 209 милиони километри. Интересен е податокот дека на 19 октомври ќе помине во близина на Марс комета со широчина од 50 километри, а ќе помине многу блиску  до него односно на 101.000 километри.
Но мора да се напомене дека C/2013 A1 постојано го менува својот тек на движење и може да доведе дури и до директен судар со Марс и да му нанесе серизони последици.Новооткриената комета C/2013 A1 му се заканува на Марс. Се очекува таа да удри во планетета Марс и да му нанесе сериоз

loading...