На островот Бали му се заканува голема катастрофа

Скоро 10.000 луѓе се евакуирани денеска од населба во близина на вулканот Агунг на индонезискиот остров Бали поради можна ерупција.Претставниците на власта во понеделникот го подигнаа нивото на закана од можна ерупција на вулканот на второто највисоко ниво и им порачаа на луѓето да не му приоѓаат на вукланот на помалку од шест километри.
 
 Претставниците на власта во понеделникот го подигнаа нивото на закана од можна ерупција на вулканот на второто највисоко ниво и им порачаа на

Пронајдете не на следниве мрежи: