На ова никој не се надевал: ГОЛЕМА измама на Џек Даниелс, откриена по 150 години!

Loading...

Конечно се одлучиле да ја кажат вистината.Секоја година околу 275 илјади луѓе се интересираат за разгледување на оригиналната дестилерија, во која се произведува популрниот Џек Даниелс, и тоа од 19. век. Сите тие луѓе имаат прилика да ја слушнат вистината за пијалокот. Некаде околу 1850 година, додека уште бил момче, Даниел почнал да работи за свештеник, продавач и производител на виски Ден Цол. Свештеникот бил прилично зафатен, па кога видел дека малиот Даниел има талент и желба, го научил како се произведува виски. Останатото е историја.
Овие години Џек Даниелс е едно од најпродаваните виски на светот и слави 150 години постоење, па по сите тие години, решиле на јавноста да откријат голема тајна…

Имено, младиот Даниел, тајната состојка воопшто не ја дознал од Ден Кол, туку од еден од неговите робови, маж соме Ниарис Грин. Со години се зборувало за оваа приказна, но компанијата такви наводи никогаш службено не признала, се до сега. Се претпоставува дека не сакале да се поврзуваат со робовладетелство, но, денес одлучни, достојно се заблагодариле на човекот, кој бил задолжен за вкусот… Секоја година околу 275 илјади луѓе се интересираат за разгледување на оригиналната дестилерија, во која се произведува популрниот Џек Даниелс, и т

loading...