На овие 10 фантастични откритија науката се уште нема најдено одговор!

Loading...

Науката нe почестува секој ден со нови откритија и сознанија, но многу прашања остануваат неодговорениНа Youtube видеото направен е список со 10 откритија и сознанија, вклучувајќи ја бучава од Taos, Ново Мексико. Околу 2 проценти од населението на градот, изјавија дека се слуша необјаснив звук кој зуи за кој што научниците не пронашле причината.Во Галилејското Море беше откриен необичен конусен споменик под вода. Тоа тежело 60.000 тони и е од пред 6000 години.
Механизмот на Актикитера е сложен механички уред кој се користи за да се предвиди позицијата на планети, сонцето и месечината, и се претпоставува дека во 2-ри век пред нашата ера пред Кр. Именуван по остров во близина, кои беа пронајдени, и една од претпоставките е дека тоа потекнува од грчкиот остров Род.

 
Во остатокот на видеото можете да видите мистериозно животно кое на дното на Атлантикот создава совршени хексагонални дупки, а во САД во 2012 година научниците открија фосил од кои се уште не се сигурни дали тоа е од животно или растение. Една од работите што ги измачува научниците е плацебо ефектот покажа успех во Паркинсонова болест. Темната материја во Кеплер 78б се само дел од тајните на универзумот, кои научниците се во потрага по одговори.
На Youtube видеото направен е список со 10 откритија и сознанија, вклучувајќи ја бучава од Taos, Ново Мексико. Околу 2 проценти од населението на г

loading...
Loading...