На патот Битола-Прилеп пронајдена граната од Прва светска војна

Loading...

Артилериска граната, 155 милиметри, од Прва Светска Војна е пронајдена вчера на патот Битола – Прилеп, соопшти полицијата.Гранатата е пронајдена 12:30 часот и е безбедно подигната од страна на пиротехничар.Гранатата е пронајдена 12:30 часот и е безбедно подигната од страна на пиротехничар.

loading...