НА РАБ НА КАТАСТРОФА: Доаѓа монструозна бура со облаци долги 5.600 километри

Loading...

Сателитот EUMETSAT во средата снимил огромна бура над океанот на северниот брег на Антартикот.Сателитот EUMETSAT во средата снимил огромна бура над океанот на северниот брег на Антартикот.
Сателитот, кој инаку го следи времето и климатските промени од вселената, за време на прелетот снимил бура која се протега илјадници километри од центарот.
Научникот Симон Проуд, тврди дека должината на облаците на бурата е 5600  километри. Инаку големите бури не се непознати за Антартикот, едно од најопасните места на Земјата.Сателитот EUMETSAT во средата снимил огромна бура над океанот на северниот брег на Антартикот.
Сателитот, кој инаку го следи времето и клим

loading...
Loading...