На сила ја омажиле кога имала 14 години, по една година се случи нешто пострашно!

Loading...

Девојче од Турција, Дерја Б. омажена е на сила кога имала 14 години, а не се знае колку години имал нејзиниот маж. Таа во својата 15 година се породила, но поради тоа што е толку млада починала поради излив во мозокот.Сето ова се случило во турското село Мукти, а Дерја веднаш после породувањето се жалела на мачнина и главоболки.
Ја однеле во болница, каде била сместена на интензивна нега. Таму е дијагностицирано дека има крварење во мозокот, по што починала, а во моментов се води истрага за нејзнината смрт.
-Бременоста кај толку млади девојки е опасна. Постојат ризици од висок крвен притисок и предвремено породување, бидејќи телото на мајката сѐ уште не е развиено, па голем број на тинејџерски бремености се завршуваат со смрт на мајката – вели гинекологот Ејдан Бири.
Сето ова се случило во турското село Мукти, а Дерја веднаш после породувањето се жалела на мачнина и главоболки.
Ја однеле во болница, каде

loading...